20120629

Fredagstävling!

Citaten är hämtade från fem olika litterära verk - vilka? Skriv in dina svar i kommentarsfältet och var med och tävla om en pocketbok! Denna gång är samtliga fem citat hämtade från barn- och ungdomsböcker. 

1. "Bröder & Systrar, känner ni Vinterviken? Känner ni vågorna och vattnet mellan Aspudden och Bromma, känner ni böljorna, Bröder & Systrar, känner ni svallet mot stranden, rassler av strandgruset, vinden i vassen och ett slående segel en högsommardag? Systrar & Bröder, har ni sett Essingen, har ni sett högbron över vattnet, har ni sett Björnholmen och Kärsön, har ni sett segelbåtarna som kommer för fulla segel från Brommasidan? O mina bröder, O mina systrar! Det är mycket ni inte känner till, det är mycket ni aldrig har sett!"

2. "Idag låg det bara ett brev i lådan - och det var till Sofie. 'Sofie Amundsen' stod det på det lilla kuvertet. 'Klövervägen 3'. Det var allt. Det stod inte vem avsändaren var, och det fanns inte ens något frimärke. Sofie stängde grinden och öppnade brevet. Inuti låg bara en papperslapp, som inte var större än kuvertet det låg i. På lappen stod det: Vem är du?"

3. "En beskrivning av vissa händelser i Ringaryd i Småland, iakttagna och dokumenterade av Maria Gripe och Kay Pollak, nertecknade av Maria Gripe." 

4. "Ty tid är liv och livet bor i hjärtat. Och ingen var mer medveten om den saken än de grå herrarna. Ingen var så medveten om värdet av en enda timme, en enda minut, ja, en enda sekund som de. Fast tyvärr var de medvetna om den saken på samma sätt som blodiglar är medvetna om blod, och de handlar därefter, på sitt vis."

5. "Där är det ännu lägereldarnas och sagornas tid", sa han, "och det kommer du att tycka om." Det var från Nangijala som alla sagor kom, sa han, för det var just där som allting sånt hände, och kom man dit, så fick man vara med om äventyr från morgon till  kväll och om nätterna också, sa Jonatan."

Lycka till!!

Inga kommentarer: