20081031

Halloween

Här är tips på några nya barn- och ungdomsböcker som passar till högläsning så här i Halloween-tider.


Genom märg och ben av Chris Mould lämpar sig verkligen till högläsning en regnig och mörk novemberkväll. Men det får inte vara alltför mörkt för då missar du de härligt läskiga illustrationerna som finns i boken. Dem har har Chris Mould gjort liksom några av historierna i boken. Andra är klassiker som skrevs för länge sedan, men som är lika gångbara än idag.






Hårresande spökhistorier från spökhotellet är en serie med spökhistorier där två böcker hittills har kommit ut (två till är på gång.) Hemska små monster är den ena och Förfärliga föräldrar och vidriga vuxna den andra. Särskilt hårresande tycker jag inte att historierna är, utan mera makabra och roliga, så de passar bra till den som bara vill bli lite skrämd.



Läskiga vidunder och sällsamma djur av Per Gustavsson är en bok om sådant människan trodde på förr i tiden. Det var mycket som förr skrämde människan i den mörka natten. Vad var det man såg eller hörde? En varulv? En gloso? En nattramm? En blodtörstig varg? Fantasin flödade och många historier om hemska väsen och farliga vidunder berättades i stugorna om kvällarna. I den här boken återberättas några av dem.



I Varulvar, vampyrer och andra läskiga varelser kan du läsa om sådan läskiga och farliga figurer som t.ex. Frankenstein, mulingar och poltergeistrar. Där får du också veta vad du ska göra om du blir biten av en vampyr eller hur du kollar om grannen är en varulv eller inte. För vem vet vad som döljer sig bakom grannens häck? En massa andra tips och idéer inför Halloween får du också. En kul bok!





Inga kommentarer: