20080512

Var med och "bookcrossa" du med!!


Tanken med bookcrossing är att böcker ska komma till användning och läsas av många personer och att böckerna ska resa runt i världen till olika ägare som byts ut efter hand. Vi på biblioteket tycker att det är en trevlig idé och beslöt oss för att ansluta oss till Bookcrossing. Bookcrossing kostar inget och går bara ut på att sprida litteratur till männsiskor som är intresserade av att läsa.

Vi har nu placerat ut 3 böcker på Staffanstorps bibliotek och 3 böcker på Hjärups bibliotek. Böckerna är gömda på biblioteken och väl märkta med Bookcrossingetiketter för att inte förväxlas med andra böcker. Gå in på Bookcrossing.com eller Bookcrossing.se och kolla var vi gömt böckerna (enligt beskrivningen nedan) och vilken typ av bok som intresserar dig. När du sen har boken i din hand registrerar du bokens bookcrossingnummer (som står på boken) på Bookcrossing.com och skriver in att du har hittat den. När du sen läst klart boken gömmer du den på valfritt ställe och skriver in på Bookcrossing.com var du gömt den så att andra bokälskare kan leta upp den.

Gå på jakt redan nu! Vi har placerat ut både vuxen-böcker och barn- och ungdomsböcker och vi kommer att placera ut ännu fler böcker inom kort på platser i Staffanstorp och Hjärup.

Exakt så här gör du för att se var böckerna är gömda: Gå in på Bookcrossing.se och välj Jaga böcker i Sverige i högerkanten. Välj sedan Skåne och därefter Staffanstorp eller Hjärup sen kan du klicka på Staffanstorps bibliotek eller Hjärups bibliotek och därefter ser du vilka böcker som finns utplacerade på respektive bibliotek. Välj sen den bok du är intresserad av att hitta och klicka därefter på journaler för att se var den är placerad. Lycka till!

Inga kommentarer: