20080304

Bröllopstips!

Nu när våren tittar fram vet jag att det är många som sitter och planerar sitt sommarbröllop. Det var inte så länge sen jag själv satt och planerade och hade tusen frågor som Vad gör en brudnäbb? Hur ska bröllopsgästerna placeras vid bordet? Vad exakt innebär borgerlig vigsel, vem viger en då?
Som tur är finns det en hel del bra böcker om bröllop. På biblioteket kan du också låna bröllopsdikter och musik till både vigseln och festen.

Bröllopstorget på Internet hittar du ett diskussionsforum där olika bröllopsrelaterade ämnen diskuteras i oändlighet. För att komma in i forumet, klicka på Forum och välj sedan ämne t.ex. Kläder, Fotograf, Blommor, Bröllopsresa, Möhippa mf.l.

Om du vill söka efter något specifikt, klicka på Sök inlägg och skriv in vad du letar efter t.ex. "bröllopsresa Gardasjön" eller "bröllopstårta Staffanstorp". Du får då upp trådar som innehåller information om det du sökt på. Där kan du läsa andras erfarenheter och få tips till ditt eget bröllop.

Vill du skapa en snygg bröllopshemsida som är enkel att skapa och dessutom gratis, gå in på Weddingannouncer. Där kan du lägga in bilder både från bröllopet och under planeringen inför den stora dagen och ge annan information till dina gäster.

Lycka till!

Bröllopsböcker på biblioteket
Bröllopshandboken, Frida Axiö-Gelfgren
Gifta sig, Charlotte Brundin
Ja!: allt om bröllop från frieri till morgongåva, Magdalena Ribbing
Bröllops - och begravningsdikter,i urval av Carl Johan Lohman

Bröllops-cd på biblioteket:
Bröllop: vår lyckligaste dag, Med bröllopsmarscher och andra kärlekssånger av Cecilia Vennersten, Marie Fredriksson m.fl.

Inga kommentarer: