20080208

Nyinköpta ljudböcker!



Hela tiden köper vi in nytt på biblioteket: böcker, ljudböcker, musik, filmer m.m. Nu när det börjar närma sig sportlov och många har långa bilresor framför sig passar vi på att tipsa om ljudböcker på cd för både vuxna och barn.
Nedan följer en lista på bibliotekets nyinköpa ljudböcker:

BARN & UNGDOM

Tove Janssons Muminpappans memoarer
Lin Hallbergs April, April Sigge
Petter Lidbecks Den hemliga koden
Sören Olsson & Anders Jacobssons Bert + Samira = Sant?
Katarina von Bredows Hur kär får man bli?

VUXEN



Karin Alvtegens Skugga
Khaled Hosseinis Tusen strålande solar
Doris Lessings Det femte barnet
Camilla Läckbergs Snöstorm och mandeldoft
Leif G.W. Perssons Faller fritt som i en dröm
Herman Lindqvists Vår dramatiska historia

Vill du kolla om ljudböckerna finns inne, klicka här! Reservera gärna!
Snart kommer även Göran Perssons självbiografi Min väg, mina val som ljudbok! Reservera redan nu!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är klart att ni skall få det! Er första kommentar, alltså. Förutom att artikeln om er publicerats Skånska Dagbladet, finns den även i Sydsvenskan idag, lördag.

Jag är halvflitig besökare på biblioteket och känner till mycket av vad ni kan erbjuda. När jag så fick se att ni på Bibliotekskatalogens startsida nyligen lagt ut vad ni mer kan erbjuda av e-böcker, gratis musiklyssning med mera, blev jag glad, eftersom just sådana tjänster måste marknadsföras för att man skall hitta dem.

En blogg är ytterligare ett smart instrument, där ni kan ta upp aktuella händelser på biblioteket + rekommendera nyinköpt litteratur - ja, listan kan göras lång vad en blogg kan användas till.

Nu manar jag andra läsare att även ni skriva kommentarer. Har man en blogg behöver man lite feedback då och då - helt klart!

Kajsa sa...

Tack för kommentaren, Matnjutning! Vi är mycket glada över att vi äntligen fått vår första kommentar och hoppas på många fler från både dig och andra. Era åsikter är mycket värdefulla, biblioteket är ju till för er!

Anonym sa...

En kommentar till, av lite halvtråkig karaktär dock. Jag ville bara påpeka att biblioteket i Hörby har en blogg också, den nämndes inte i SDS-artikeln. Det kan kanske vara intressant att veta. (Den har inte heller fått så många kommentarer, tss...!) Lycka till med bloggen!
/sara

Kajsa sa...

Tack för tipset, Sara!
Skoj att du hittat hit till vår blogg också!

När Christel på SDS frågade mig om bloggarna i Skåne så pratade jag om de bloggarna som vi har kartlagt inför vår uppsats. Dessa bloggar är s.k. allmänna folkbiblioteksbloggar som inte riktar in sig på någon specifik målgrupp eller bara skriver om ett specifikt ämne, vilket jag nämnde.

Detta borde stått med i artikeln som ett förtydligande, men det gjorde det inte. Biblioteksbloggen i Hörby riktar ju sig just till målgruppen "unga" och är därav inte med i kartläggningen i vår uppsats. Håller verkligen med om att man i artikeln kunde få en bild av att det bara var de biblioteksbloggar som presenterades som finns i Skåne.

Det finns även några fler biblioteksbloggar i Skåne som riktar in sig på en målgrupp eller ett tema, t.ex. Musikbloggen i Kristianstad och bloggen för unga i Höganäs. (Höganäs nämndes i artikeln för där skrivs också en mer allmän blogg.) Tipsa gärna om fler bloggar!

Här är en länk till Hörbys blogg Unga bloggen: http://www.horby.se/etjanst/Sidor/UngaBloggen.aspx

Anonym sa...

Okej! Tack för förtydligandet.
/sara